6 Kasım 2016 Pazar

Pavlova - Yeni Zelanda'nın Milli Tatlısı



Adını Dünyaca ünlü Rus balerin Anna Pavlova'dan alan Pavlova, yumurta akı ile yapılıp mereng denen türde bir tatlı. Dışı çıtır çıtır içi yumuşak olan bu tatlının arasına ve üstüne çırpılmış krema ile çilek, kivi, muz gibi meyveler serilerek tatlı tamamlanıyor ve servis ediliyor.




Anna Pavlova'nın hayatını yazan Keith Money, Welington'da bir otel şefinin Pavlova'nın dünya turu kapsamında Yeni Zelanda'yı ziyareti sırasında bu tatlıyı Pavlova'nın şerefine hazırladığını ve adını verdiğini yazıyor ama komşu ülkelerin genelde yaptığı gibi pavlova tatlısının gerçek sahibinin kim olduğu Avustralya ve Yeni Zelanda arasında bir tartışma konusu. Avustralya tatlının tarifinin önce kendi ülkelerinde Perth'deki bir otelde yaratıldığını ileri sürüyor.


Tabi biz genelde yaptığımız gibi tarihçesini pek karıştırmıyor ve bu lezzetli tatlıyı afiyetle yiyoruz.


Taze yapılıp tüketilmesi gereken bir tatlı. Diğer güne aynı lezzeti kalmıyor. Tatlının ana ya da diğer bir deyişle kek kısmını süpermarketlerde bulmak ve krema ve meyvelerle tatlıyı hazırlamak çok kolay. Ancak maharetli eller kek kısmını da hazırlamak isterse şuradan bir tarifine ulaşabilirsiniz; http://mutfaksirlari.com/pavlova.html


http://www.biography.com/people/anna-pavlova-9435343#death-and-legacy
https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Pavlova
https://en.wikipedia.org/wiki/Pavlova_(food)

https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder